XII Visahölkkä juostiin pirteässä syyskelissä

Sunnuntaina 7.10 juostu järjestyksessään 12. Visahölkkä kokosi kaikkiaan 34 juoksijaa Ojakkalaan. Tälläkin kertaa sää suosi hölkkää, eikä Visahölkän historiassa ole kertaakaan jouduttu kisaamaan sadesäässä.

34 juoksijaa starttasi matkaan.

Juoksijoiden määrässä petrattiin tällä kertaa yhdellä edellisvuodesta, vaikka kisan järjestämisestä vastaava Kari Pieviläinen pelkäsi edellisenä päivänä juostun Vihtajuoksun verottavan enemmänkin osallistujamäärää. Muutaman juoksijan tiedettiin kuitenkin jättäneen kilpailun hölkkien peräkkäisyyden takia.

Reittiennätykset saivat tällä kertaa pysyä rauhassa, mutta hyviä tuloksia tehtiin useassa sarjassa. Tytöt 12-v. sarjassa Marianne Salmi jäi ainoastaan kaksi sekuntia 2,7 km. reittiennätyksestä ajalla 10,38. Naisten yleisessä sarjassa Heini Papinsaari puolestaan juoksi ajan 33,04 jääden Tuula Laitisen nimissä olleesta ennätyksestä ainoastaan 48 sekuntia. Miesten yleisessä sarjassa Jukka Salo puolestaan karkasi heti lähdössä muilta juosten selvään voittoon 8,6 km matkalla kelpo ajalla 28,18.