Visa-Cup päätökseen olympiahengessä

Vaikka PyeongChangin olympialaiset päättyivät sunnuntai-iltapäivällä, oli samaa urheilujuhlan tuntua Visa-Cupin päättävässä kolmannessa osakilpailussa. 43 tulevaa Iivoa ja Kristaa kilpailivat sunnuntai-iltana kirpeässä pakkasessa Visa-Cupin paremmuudesta.

Tytöt 8-vuotta sarjan palkitut Cup-voittajat. Pronssia Carolina Tuovinen, hopeaa Veera Keskinen,  kultaa ja illan Krista-palkinnon saanut Leona Mustonen.

Olympialaisten kunniaksi kilpailutoimikunta päätti extrapalkita yhden tyttö- ja yhden poikahiihtäjän illan Krista ja Iivo pokaaleilla. Kriteerinä Krista- ja Iivo-palkinnoille oli hiihtäjien omassa sarjassaan esittämä silmiinpistävä hiihtovauhti. Illan Kristaksi valikoitui tytöt 10-vuotta sarjan Leona Mustonen ja Iivoksi pojat 6-vuotta sarjan Kalle Honkaharju.

Visa-Cup kokosi kaikkiaan 58 eri hiihtäjää ja sarjoja oli neljävuotiaista aina 14-vuotiaisiin asti. Cup-voitoista käytiin useassa sarjassa tasaväkinen kilpailu ja muutamassa sarjassa cup-mitalit jaettiin usean kilpailijan kesken.

Visa-Cupissa sarjojen kolme parasta palkittiin hienoilla hiihtäjäpatsailla.

Viimeisessä osakilpailussa tiukin kisa käytiin pojat 8-vuotta sarjassa, jossa sijoille 1-4  päätyneet hiihtäjät olivat kolmen sekunnin sisällä ja jokainen sija ratkesi yhden sekunnin erolla. Tiukka sekunttitaistelu voitosta käytiin myös pojat 6-vuotta ja tytöt 8-vuotta sarjoissa.